Welke stoffen zijn geschikt voor het maken van accessoires?

De keuze van de juiste stof is essentieel voor het maken van mooie en praktische accessoires. In deze blog nemen wij je mee in de 5 meest voorkomende materialen.

Accessoires kunnen je outfit maken of breken. Afhankelijk van het gewenste ontwerp en de functie van het accessoire zijn er verschillende stoffen die perfect geschikt zijn. Of het gaat om tassen of sjaals. Elk artikel heeft zijn eigen kenmerken voor het meeste draagplezier.

 

1. Leer

Leer is een tijdloze en veelzijdige stof die perfect is voor het maken van tassen, riemen en bijvoorbeeld portemonnees. Leren accessoires gaan veelal lang mee. Dit komt door de sterke en duurzame kwaliteit van de stof. Het is tevens goed te bewerken, waardoor je met verschillende details een unieke look kan creëren. Bekijk hier onze nieuwste collectie leren tassen.

 

2. Kunstleer

Kunstleer wordt ook wel PU genoemd. Het is een veganistisch alternatief voor leer dat er realistisch uitziet en aanvoelt. Omdat het geen echt leer is, is het vaak lichter en goedkoper. Tevens is het verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en texturen. PU is een goede keuze voor accessoires die je regelmatig gebruikt zoals tassen of riemen. Het is een sterk materiaal dat ook nog makkelijk schoon te maken is. De PU collectie van di Momenti is altijd zeer uitgebreid met veel verschillende soorten en maten. Bekijk hier ons aanbod.

3. Stof

Er wordt naast leer en PU ook veel gebruik gemaakt van stof om accessoires te maken. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor sjaals, hoeden, haarbanden en sieraden. De meest populaire stoffen hiervoor zijn katoen, linnen, viscose en zijde. De zachtere stoffen als viscose en zijde worden veelal gebruikt voor sjaals. De collectie sjaals en omslagdoeken wordt bij di Momenti wekelijks vernieuwd.

 

4. Metaal

Metalen als goud, zilver en koper worden vaak gebruikt voor sieraden en andere accessoires. Het kan prachtig worden bewerkt tot verschillende vormen en maten. Bijvoorbeeld voor horloges, ringen of armbanden.

5. Overige materialen 

Naast de bovenstaande materialen, zijn er nog tal van andere opties die gebruikt kunnen worden voor het maken van accessoires. Denk bijvoorbeeld aan veren, kralen, glas, plastic of gerecyclede materialen. Ideaal om te combineren voor een uniek artikel.

 

Tips

  • Hou rekening met de functie van de accessoires. Als het dagelijks gebruikt wordt, is het verstandig te kiezen voor een duurzame stof.
  • Kies een stof die past bij de andere kledingstukken. Denk hierbij aan de kleur, textuur en stijl van het artikel.
0
Winkelwagen