Het creëren van de beste thuiswerkplek

Marketing voor je onderneming - Veel startende ondernemers onderschatten de kracht van een goede werkplek. Als je lange dagen moet maken waarbij je de productiviteit het liefst hoog houdt kan je een aantal punten optimaliseren voor de beste werkplek. Dit zal leiden tot de beste resultaten voor jezelf in het werk. Maar ook mentaal en fysiek zul je er beter voor komen te staan.

  • Een opgeruimde werkplek zorgt voor een rustig hoofd

Het creëren van een rustige omgeving zonder teveel afleiding is essentieel om geconcentreerd te werken. Niemand heeft ooit zijn beste werk geleverd als zij/hij niet gefocust is. Het is dus essentieel voordat je de werkdag begint, dat je werkplek schoon is van afleiding. Hierdoor hou je de focus langer en beter vast en zal je meer werk verzetten in minder tijd. 

 

  • Zorg dat je het daglicht meekrijgt

Eén van de meest onderschatte punten die van invloed is op je concentratie is daglicht. Wanneer je werkplek in een afgesloten hok is zonder natuurlijk licht zal dit een negatief effect hebben op je productiviteit. Dit heeft deels te maken met het feit dat je ogen te veel kunstmatig licht consumeren en daardoor overbelast raken. Als je in een donkere ruimte werkt dan maken je hersenen melatonine aan. Dit is de stof die ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Door te gaan werken op een plek met natuurlijk licht behoudt je langer je energie en blijf je productiever.

  • Een goede zithouding creëren 

Wanneer je thuiswerkt ga je vaak aan de slag met de spullen die er zijn. Werken aan een eetkamerstoel is een van de meest voorkomende ‘fouten’ die gemaakt word. Omdat je niet ergonomische werkt ga je automatisch in de verkeerde houding werken waardoor er verkrampingen ontstaan. 

 

Belangrijk om te weten is dat je benen in 90 graden met de gehele voet op de grond moeten staan. Daarnaast moet je rug rechtop staan en moet 50 tot 70 centimeter van je beeldscherm af zitten. Het beste is een bureaustoel die ook nog verstelbare armleuningen heeft. Tevens moet je naar je scherm toekijken in plaats van erop neer. Voor de meest ideale werkplek koop je ook een apart toetsenbord en muis zodat je echt de juiste werkhouding aan kan houden. 

 

  • Internet verbinding

Niets is zo frustrerend als online werken met een slechte internetverbinding. Het laden van pagina’s duurt lang, het zoeken naar bestanden op je drive duurt lang. Als deze korte irritatie momentjes kunnen je uit je concentratie halen en je productiviteit enorm in de weg zitten. Wees dus bereid om te investeren in een goede internetverbinding om dit soort problemen tegen te gaan. 

 

  • Schone en frisse lucht 

Wanneer je de hele dag binnen zit en weinig frisse lucht inademd kan dit je productiviteit benadelen. Het beste zou zijn om even een wandeling te maken en vanuit daar weer door te gaan. Echter kan je ook al frissere lucht creëren in je werkplek door meer groen te verwerken in je werkruimte. Sommigen planten geven namelijk schone lucht af. Naast dat frissere lucht je concentratie kan bevorderen is een groene omgeving altijd bevorderlijk.

 

Wanneer je deze tips ter harte neemt zorg je ervoor dat je productiever en geconcentreerder kan  werken. Hierdoor zal je sneller je doelen halen en zal jouw onderneming nog sneller groeien.

0
Winkelwagen