Instagram hoe jij dat kan inzetten voor je bedrijf

Marketing voor je onderneming - Instagram kan zorgen voor een extra stroom bezoekers naar jouw winkel of webshop. Het is echter een uitdaging om er voor te zorgen dat je bereik daadwerkelijk groeit op het platform. Er zijn gelukkig nog genoeg mogelijkheden om succesvol te worden. Hieronder zullen we je 5 tips geven om jouw instagram account van een flinke boost te voorzien.

Eerst nog even dit, het is belangrijk om te weten dat het succes van je instagram bepaald wordt door een algoritme. Dit algoritme analyseer je post en de engagement in het eerste uur van plaatsen van je post. Als de cijfers positief zijn zul je na dat uur vaker vertoont worden, wanneer je een slechte engagement hebt zul je na een uur nihil views krijgen. Dit komt omdat er op dit moment meer content gecreëerd wordt dan dat er gekeken wordt. Concreet betekent dit dat het algoritme selectiever moet zijn met wat er op de tijdlijn van een gebruiker getoont word. 

 

Hoe hoger je engagement hoe populairder je post hoe meer hij wordt weergegeven aan jouw volgers. Doet je post het heel goed, dan kan je zelf onder de secties ontdekken en populair verschijnen. 

 

Zo wordt jouw engagementrate berekend:

Engagementrate is de mate van interactie van volgers op een post en wordt zo berekend: totale engagement (likes, opmerkingen, shares, reposts, opgeslagen berichten) : #het aantal volgers x 100.

Tip 1: Wees actief

Binnen het algoritme speelt je eigen tijd online ook een rol, het algoritme zal je belonen als jij een langere tijd op het platform zit en zelf veel interactie creëert. Als jij actief bent met Instagram helpen, zal het algoritme jouw prefereren boven iemand die niet actief is op het platform. 

 

Tip 2: Gebruik hashtags

Het gebruiken van hashtags maakt je makkelijker vindbaar online. Zorg er dus voor dat je altijd hashtags gebruikt. Heb je even geen inspiratie? Maak dan gebruik van online tools zoals:https://influencermarketinghub.com/instagram-hashtag-generator/ .Wanneer je hier je foto in upload worden er automatisch hashtags gegenereerd. 

Tip 3: Jaag engagement aan

Door gebruik te maken van polls, vraagbaken en quizvragen kan je actief op zoek naar engagement. 

 

Tip 4: Verwijder nep accounts. Hoe meer inactieve gebruikers je hebt hoe slechter je engagement is. Hierdoor zal je slechter vertoont worden. 

 

Tip 5: Maak creatieve content die de dwell time (tijd op pagina) op je account verhogen. Een verhoogde dwell time geeft aan dat je waardevolle content maakt.

 

Gebruik deze 5 tips om het algoritme te verslaan en meer volgers en succes te creëren voor je bedrijf. 

 

0
Winkelwagen